Ayurveda – videnskab om livet

Et holistisk ”redskab” der kan skabe harmoni og balance i krop, sjæl og ånd. Med oprindelse i Indien og praktiseret mere end 5000 år lærer det os, at ethvert individ er unikt med sin egen konstitution sammensat af de fem elementer æter, luft, ild, vand og jord.

Det manifesteres som tre principper: Vata (æter/luft), Pitta (ild/vand) og Kapha (vand/jord). Sammensætningen i det enkelte menneske har indflydelse på liv og livsstil – kost, søvn, motion, samspil med omgivelser, job, interesser, følelser, intellekt og spiritualitet. Godt for en, kan være gift for en anden altså ”Menneske kend dig selv”.

Hvordan kan ubalance i elementerne kaste lys over fx hvem får depression, mavesår og hvem nervesmerter og tics? Hvordan forklare, at gode kostvaner alligevel giver forstoppelse eller diarré? Hvordan kan vi se søvnløshed, over- eller undervægt? Hvordan bruges astrologien som hjælperedskab til at finde en rød tråd i den enkeltes historie?

Ud fra studier og mange års erfaring fra egen og klienters sygehistorie giver jeg mit bud på en teori, der har bevist sig selv også i praksis.

Også velegnet som dags- og weekend kursus.