Hildegards Have er opkaldt efter middelaldernonnen Hildegard von Bingen (1098-1179), af mange betegnet som en af datidens meget markante og betydningsfulde skikkelser. Haven har som overordnet formål at være en terapi- og besøgshave med mange elementer, og er dermed en vigtig del af terapistedet på Baunemosevej 7 med klinikker, undervisning og foredrag om bl.a. Hildegards køkken og apotek.

Hildegards Have omfatter i dag 2019 en lægeurte-/klosterhave, hvor mange af de planter, Hildegard har omtalt og benyttet, kan ses sammen med lægeplanter omtalt af andre både før og efter Hildegard (se lægeurtehave).

I haven findes drivhus, planteværksted med et udvalg af gamle kornsorter, stor bålplads, åbne og gemte steder, en lille lavendelmark, og i et afskærmet hjørne en labyrint til meditation og afspænding. Labyrinten er en klassisk 7-rings labyrint markeret i marksten (se labyrint).

Projekt “skovhave”, der blev startet i 2012, skrider godt fremad, og i dag går vi tur i skoven ad de snoede stier. Tulipantræet blomstrer, og spisekastanjen nyder at kunne brede sig. Det gamle valnøddetræ giver til både os og havens vilde beboere, og de små hasselpinde, der blev sat, har vokset sig store og skal nu tyndes ud. Det samme gælder et udvalg af forskellige piletræer og ahorn. Skovbunden ændrer sig for hvert år fra at være dækket af skvalderkål, brændenælde, kulsukker og korbær til også at vise lungeurt, hasselurt, primula i massevis, bregner, skovjordbær og andet godt.